Over de slangklemmen

3 soorten slangklemmen zijn beschikbaar:

  • slangklemmen in zamak
  • triplex slangklemmen
  • koperen slangklemmen

Zamak slangklemmen

Zamak slangklemmen zijn verkrijgbaar in 29 referenties. Ze zijn gegoten met dichromaat stalen schroeven, met diameters van 8 mm tot 110 mm zijn uit voorraad leverbaar en worden aan de muur bevestigd met een bout of M7 schroef.

Zij zijn verkrijgbaar in 25 of 50 stuks, afhankelijk van de afmetingen van de eenheid, in minimumhoeveelheden van 50 stuks voor grote diameters en 500 stuks voor kleinere diameters.

Triplex slangklemmen

Dit zijn in Zamak gegoten slangklemmen die vóór de assemblage zijn geborsteld. Dit wordt gebruikt met koperen tarieven, zodat er geen galvanisch koppel is tussen de 2 materialen. De schroeven zijn gemaakt van messing. Er zijn 7 verschillende diameters: 8, 10, 12, 15, 18, 22 en 28 mm.

Verpakt per 500, behalve de 28 mm die per 200 stuks verpakt zijn.

Messing slangklemmen

Dit zijn klemmen gemaakt van messing profielen, een voor de basis en een voor de flens. Voor de goede orde, dit zijn profielen van 4,5 m die geboord en getapt zijn en vervolgens met messing schroeven zijn gemonteerd. Vervolgens worden de +/- 350 klemmen gesneden, door een roterende trommel geleid om ze te ontbramen en ten slotte verpakt.

Dit procédé wordt ook gebruikt voor koperen leidingen en overal waar gevaar voor beweging bestaat, bijvoorbeeld een nieuw gebouw dat “beweegt”. Deze klemmen zijn gemaakt van “massief” messing. Verkrijgbaar in : 8, 10, 12, 15, 18, 22, 28, 35 en 42 mm.